Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Thursday, 20 September 2012

Life as degree student

twenty. nine. twenty twelve.

dah 22 hari aku berada di bumi sabah.
dah 22 hari aku tak rasa nikmatnya golek golek lompat lompat atas katil nun jauh di kampung halaman,
dah 22 hari tak dengar tok aku membebel sebab tak kemas bilik (luls luls rindu)
dah 22 hari tak dengar adik laki dua orang tu gaduh sampai rosakkan barang si lawan haha.
dah 22 hari tak merasa nasi air tangan sendiri LOLOLOL perlu ke mention haha apaapajelah.

bagi yang dimaklumkan aku berada di Kota Kinabalu tu, ni aku nak cakap aku dah  berpindah ke Sandakan sebab Sekolah Pertanian Lestari berpusat di sini bukan kk harap maklum.

Sandakan Darul Kelapa Sawit yeahhh!

nak ke bandar sejam yaww.
makanan satu pun tak menambat hati kecuali bakso dan semua makanan kak erin kat Kedai Bakso luar pagar SPL tu.

oh jap sekolah tu maksudnya fakulti. bukan sekolah yang sekolah budak budak ada hingus lagi tu pergi 6 pagi dah kena keluar rumah takut jammed tu.
luls gaya budak u bila deman semua hingus takda sebab dah kering? luls.

tempat ni baru 2 tahun so kami the second batch yg first year kat sini so bangunan semua belum yang berhajat gatal tangan nak conteng nak rosakkan.
(btw tulis panjang panjang tanpa ada fullstop seems interesting so please biarkan layankan jelah tebiat aku yg baru ni)

ada berapa blok ntah aku lupa.
aku blok C. satu rumah 3 bilik 12 katil 12 almari 2 meja 12 kerusi 5 sinki 3 shower 3 toilet 1 tempat jemuran.

paling tak percaya bila melayu jadi minority, chinese jadi majority india ada 3 orang.
course aku 3 laki dan tiga tiga cina takda melayu oh takboley lah aku nak usha lepas ni macam Asasi dulu luls.

senior pulak nampak macam baik tapi sebenarnya memang baik pun cuma mungkin aku baru dua minggu jagung so tak berapa 'masuk' lagi.

roomates pulak walaupun hakikatnya ada 4 katil tapi ada 3 orang ja dalam bilik ni.
sorang budak Miri Sarawak sama batch sama course.
sorang lagi kak senior third year budak lifestock.

dah nantilah aku sambung lagi kalau aku tak pergi meninggal lagi esok ada class pukul 8 pagi tapi buat macam 8 malam tak sedap diri punya budak hakktuihhh!


bye *juihkan bibir*
bye *duckface*
bye *buat peace*


2 comments:

pha is said...

la, dah pndah dok sabah rupanya...

p/s : dh lama x singgah sini...

Awan Nina said...

bukan pindah teruih, belajaq jaa.
ni baru bukak balik blog ni. lama dah tutup heeee :D