Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Tuesday, 16 April 2013

Status di facebook

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

wahai sekalian manusia yang sedang ke arah mengubah diri menjadi lebih baik.
kau pernah tak berdepan dengan situasi yang mana ada si polanah binti si polan buat status pasal islamik islamik atau kata kata motivasi then dia tag kawan dia dua tiga orang? kau pun kawan dia jugak. tapi dia tak tag kau pun?

kau, ye KAU!
kau tak terasa ke?
sikit pun tak?
betul?

kau kan nak berubah jugak.
kau pun nak orang kasi kata kata motivasi kat kau jugak.
kau pun nak jugak tahu ada orang sedang satu arah dengan kau.

jap, TUNGGU.

aku bukan nak jadi batu api kat sini nak suruh kau terasa terasa.
aku cuma nak cakap.
kau pun, kau pun kalau nak buat status yang membina semangat, motivasi motivasi diri, islamik islamik ni, aku rasa kau patut TAK tag beberapa orang kawan kau saja.
okay aku patut guna KITA, bukan KAU saja.

ye, tak patut!
nak tag, tag semua.
kalau malas, tak payah tag sesiapa. biar semua baca sendiri.
biar takda yang berkecil hati.

haaa mudah kan?

oh lupa nak cakap, kalau selain dari status yang dimensi di atas seperti status mintak puji, mintak like, mintak kaki, boleh rasanya kau nak tag atuk kau seorang sahaja. tu pun kalau atuk kau ada facebook lah.

3 comments:

pha is said...

pergh.. ayat sentap la nih.. hehehe...tapi betol jugak..

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

betul tu,,xpun kalau nk motivasi pastu tak tuju kt org tetentu post kat grup je