Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Saturday, 10 November 2012

Midsem holiday ~ 10 hari.

ya, aku cuti 10 hari.
eh jeles?
nanti dulu.
ni dah campur cuti raya haji + midsem holiday = 10 hari JE.

tapi saya tak mengeluh, sebab ada orang tu cuti 2 hari je, nanti bulan 1 saya cuti sebulan pun beliau tak cuti lansung.
saya kesian untuk beliau.
heh.

so daripada aku terperam 10 hari berbudu di dalam bilik sahaja, baik aku explore tanah Borneo ni kan.
maka, aku pun berenam jam di dalam bas menuju ke Kota Kinabalu keseorangan.
eh aku ni kalau hati dah nekad, apa saja pun sanggup!
wahahaha prottt wahahaha protttt wahahaha protttt *gelak sambil kentut*

ni nak tunjuk gambar lening sabar sabar!
haih malu sebenarnya nak tunjuk muka kat sini.
biasalah, remaja sedang membesar kan hormon tak menentu asyik nak meracau je.
apa apa jelah.



pasar filipina philippines gelang permata accessories perempuan T shirt earrings keychain gift

Pasar Filipina. 
bergelegak hati nak jejak tempat ni. 
asal jejak pun, terus berbuih mata aku. 
ada dalam lebih 30 kedai yang jual pearl yang sama, baju yang sama, accessories yang sama!
disebabkan juling, pulanglah saya ke rumah dengan dua baju untuk adik adik, 
untuk aku lansung tak beli apa apa.
sekian terima kasih.
eh tetapi hati ingin pergi lagi. mahu! mahu! mahu!




perempuan berehat bawah pokok sinsuran kota kinabalu sabah

di bawah pohon redup kami bercekerama, berasmara, berehat. nampak tak belakang tu ada kedai accessories lagi nampak takkkk? Sinsuran, Kota Kinabalu, Sabah.




perempuan dukung kanak kanak jeti laut sipitang sabah

Raya Haji yang kedua kami balik Sipitang, kampung pakcik aku.
lepas makan sampai boyotnya perut, haruslah mencari initiatif bagi meratakan mereka semula, atas nama perempuan.
LOL.

kebetulan hotel makcik aku tu depan laut, hoih apa tunggu lagi ayuhlah ke sana segera!
hamba pencinta laut tahu?

agak agak jual gambar ni di hospital dapat 5 days MC takk?
(hang tak paham sudahh)



samsung galaxy s3 the magellan sutera resort royal institution of surveyors malaysia rism

malam keberapa ntah makcik belanja dinner kat The Magellen Sutera Resort. nak sambut anniversary Royal Institution of Surveyors Malaysia (RISM). masa cabutan bertuah tu, no KAMI naik. hadiahnya? 
*rujuk gambar atas*




masjid negeri sabah cantik

Masjid Negeri. serious lawa. serious.




masjid terapung kota kinabalu sabah

Masjid Terapung. masa aku lalu tu nampak ada orang tengah main canoe keliling masjid tu.
nampak macam pelik sikit ah.
cuba kau bayang kalau betul la kat situ memang dibuka untuk ber-canoe, macam pelik kuasa namplohnam tak kalau orang gi situ hanya untuk main canoe?
pelik tak pelik tak?
nak paksa jugak semorang cakap pelik!





Perdana Park. masa ni tengah tunggu pukul 9 sebab masa tu air pancut akan keluar.
ramai jugak la orang walaupun bukan hari minggu.
yang bestnya, masuk adalah percuma.
benda free beb sape taknak.
tak silap aku hari hari bukak. eh ntah.
tapi dia memang ada fixed time bila air tu akan dipancutkan (baca dalam nada tak pelik)




perdana park kota kinabalu sabah


yay, air yang ditunggu menjelma sudah!
eh siapa kata air tu keluar steady selamber badak macam tu je?
bukan bukan.
air tu bergerak ikut lagu yang dipasang.
rentak dan lenggok pun memang ikut genre lagu.
keluar lagu rancak, macam jantan kauu menari.
yang paling aku tak tahan bila keluar ragu romantik ala ala P.Ramlee tiup saxophone je, air tu pun menari dengan lemah gemalai. daripada jantan nahh terus jadi pondan tak cukup kasih sayang.
terbahak bahak aku gelak sampai orang  lain dah pandang pandang.
maap ler i jakun.
P.Ramlee ada tiup saxophone eh?
upppsss ahhh owyeahh.




perdana park kota kinabalu sabah

warna air pun menari jugak haa haaa.
woih aku mentipu saja.
yang bertukar warna lampu. warna air tetap macam air paip rumah aku.

eh tu jelah.
thanks sudi baca :)

p/s: siapa perasan kat header ANTARA SORAK DAN AIR MATA? tapi semua entry ANTARA SORAK DAN SORAK je.
habis AIR MATA mana?
air mata dah habis.


7 comments:

❤farahin izzati❤ said...

wahh, dapat galaxy s 3 seyy ^^Y

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyerrr mcm2 tmpat menarik ye awk terjah,,paling best yg part last tu, kalau saye pon kompem ktawe paling kuat,haha

Awan Nina said...

Farahin izzati: errr errr hmmmm
Norshahfeza : a'ah tempat tu memang best pun. kalau pagi boleh joging jugak kat situ. amboi over tau paling kuat :P

Sayidah Nafisah Ruslan said...

bestnya dapat jalan2.. dapat hadiah mahal pulak tu.. untungnya :)

Awan Nina said...

best dapat jalan tu betul...
hadiah tu bukan dapat kat saya haha :P

pha is said...

pergh.. cabutan bertuah dapat S3..???? pergh... pergh...

Awan Nina said...

pha is: pergh dapat S3 ngan ipad. tapi dapat kat orang lain laa pergh pergh...