Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Wednesday, 20 February 2013

Apa itu Draw Something?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

dah sebabkan hati murah agaknya hari ini, terasa nak promote satu mobile game developed by Omgpop ni. yang pakai produk Apple tu mesti ada game ni. dengan android devices pung boleh nak main. bagi aku yang pakai Phone-Cikai-Tapi-Cikai-Pun-Sayang ni, aku main kat laptop jelah. 

bagi yang nak download terus masuk mobile devices macam Android phones & tablets, iPhone, iPad dan iPod Touch, boleh cekik daud kat SINI.

bagi yang senasib dengan aku, jom lah kita main kat SINI sahaja. 

oh nama game?
ada kat tajuk. malas nak type banyak kali =)

konsep dia, kau kena lukis bila sampai turn kau. orang pertama yang dapat teka dengan betul akan dapat 3 marks. orang seterusnya hanya 1 marks. yang teka haram satu pun tak betul ofcourse lah telur ayam saja layak buat lu. kau pulak dapat 2 marks. kemudian masa turn orang lain melukis, kau pulak kena teka! asyik kau je lukis lemak lah weii.

The player with the most points at the end wins!

nak tanya aku, aku memang suka habis arr game nih. sesungguhnya aku suka melukis. 
oh itu tak bermakna aku PANDAI melukis.
ciss.

setakat main 3 hari dah dapat 30 gold 7 silver 5 bronze medals.
ngehngehngeh.

so dah ni pun game online, musuh musuh kita tu tentulah datangnya dari seluruh pelosok dunia.

datangnya mereka tentu sekali membawa hajat.
ada yang memang betul betul nak main. 
ada yang nak mengorat je keje ngko.
dan ada yang mencari perhatian mungkin? contohnya macam yang sempat aku printscreen ni.





sampai je turn mamat (aku agak jelah dia laki) ni, dia tak lukis pun apa yang sepatutnya kena lukis. segala jenis memes dia nak tunjuk. tapi dia lukis lawa kot! dan cepat. uwuwuwuw.

nama pun MeGusta hurm hurm.





ni lagi satu yang sempat aku printscreen. ada lagi yang dia lukis. tak sempat pulak aku printscreen dah. cukup cukup lah tu wei aku bagi perhatian kat kau.

siap ada request dari player lain suruh lukis memes forever alone pulak tuh.

so dah kenapa aku bulatkan nama Draw Something kat tab tu? hah dengan adanya game ini, facebook, twitter, blog, running man semua tak perlu!

tak kurang juga, ada tangan tangan yang terlalu senonoh sukati kau je nak main dengan kami yang tangan gempa bumi 7 skala richter ni. 




dah tak boleh nak 3D lagi ka woii. 

eh aku lukis pun 3D gak tau.






*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






kesian pada yang dok teka plane ngan aeroplane tu wakaka.

3 comments:

Alif Hilmi said...

Mari pianina kita main bersama :p

Awan Nina said...

kata nak main dota ngan kawan? :P

Alif Hilmi said...

Dah x main. Aku nak berehat sementara waktu :p Jom ah main. Cam best je