Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Sunday, 17 February 2013

Cuti ke Penang #1

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

dah adik ambe pun cuti seminggu, maka kami berpakatlah mahu datang ke Penang menjenguk adik beradik (saudara mara) di sini. ya, orang utara panggil saudara mara tu dengan adik beradik. argh, bangsa unik memanglah begitu (Y)

kami gerak of course lah pakai bas. nak harap aku drive dari kelantan ke penang memang harapanlah. brek dengan minyak pun boleh tertukar walaupun akan memegang lesen kekal menjelang hujung tahun ini harharhar.


tiket bas
customer setia kenderaan bernama BAS! (bas-tanda seru, bukan basi)


zahirnya diriku di stesen bas bermakna aku tak akan terlepas dari drama yang wajib berlaku setiap kali aku nak naik bas. boleh baca di SINI untuk bukti. kfoine kau malas nak baca kat situ, meh aku kopipes masuk sini sikit.



kuperhatikan ada seorang lelaki pertengahan umur berkopiah, berbaju T-shirt gelap dan seluar jeans disenteng sehingga ke bawah lutut mengampiri.

ghupernya pakcik tu nak tanya nak gi mana, sebab dia jual tiket ke Lahad Datu.
lepas tanya tuh terus duduk depan aku tak pakai helmet.
serta merta dunia belakang umpama terhapus, dan hanya wujud aku dan dia sahaja di situ.
bercerita kisah hidup masing masing.      

                                                                                                                                          kisah penuh




seraya adik aku bangun dari bangku menuju tandas, duduknya diganti oleh seorang lelaki bermisai, berkulit gelap, umur sekitar 40-an. pokcik itu lalu membuka suara,

'nok gi mano ni dik?'

maka berlansunglah perbualan kami sehingga adik aku sudah pulang (?) dari tandas lalu join aku bersembang dengan pokcik yang menggelar dirinya abang itu.

just because he is polite does not mean he is flirting :)

Alhamdulilah seat selesa sebab space yang luas. sebabkan aku duduk depan sekali di tingkat atas, terasa macam akulah driver bas skydeck tu haha. cuma benang kat tudung aku asyik tertarik ja kerana struktur kulit kerusi itu yang telah terkopak di bahagian support kepala. eceh yang tu pun nak mengadu poorahh.



bas transnational skydec tingkat atas
rempitz yukkk~! tingkap pun 'claring'

very the detail ya'a'awwww.

sampai sampai ke rumah makcik terus tenaga telah dikerah untuk membuat kerja. eh eh tak mengapa. kalau ku tak sudi, ku sudah tidak datang ke sini :D

malam tu cousin ajak lepak uptown.

yahuuu yabeda beduu. tak pernah jejak uptown sejujurnya. 
kita malam malam duk rumah jaa hiks.

tetapi, ya ampun tak padan dengan laki.
semua kedai kau nak singgah.
kau usha lawi ayam pun nak dekat sejam.
tu belum minyak lintah lhaa, barang antik whatsoever tu campur pemetik api zaman jaafar belum tonggek campur aku terkapai kapai cari kau menghilang singgah ke kedai ultraman pulak agaknya.


char koey teow kampung pelet penang

sakit pinggang terubat pabila perut diisi char koey teow.
cousin laki baik yang dah kahwin semua order biasa, aku sorang jee amik LARGE PLATE. haha kesah pulak haku meja sebelah nak kata apa pun. asal perut aku puas.
HAHAHAHAHAHA *ketawa tak ingat dunia, ingat akhirat*

6 comments:

pha is said...

pekena char koey teow kat mana tuh..?

Awan Nina said...

kg pelet. kenai?

Am Makhtar said...

Wah,best giler naik bas dua tingkat dok depan sekali.! Aku tak pernah naik kot.

Penang pun tak pernah sampai gak. Kecuali seberang perai n bukit mertajam :P

Awan Nina said...

Akram: aku selalu sangat dah hoho.

lah bm ngan seberang perai tu penang lah jugak tu akram oii.

Cik Syida said...

pergh, sedapnya makanan!!! fewhhhh

Awan Nina said...

dah pegi masak sendri. kudrat kan ada kihkihkih