Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Tuesday, 5 June 2012

bila kawanku dah ada awek dan kisah bukan warganegara

memang salah eh kalau nak kawan dengan laki yang dah ada awek ?
salah eh ?
salah ?

bukak minda sikit .

*cari screw driver nak bukak tengkorak palotak*

wuu tu member lama kot .
pastu nak putus member bila dia dah ada awek ?
BOOOOO !!

tak aci . tak aci .
sampai bila nak hidup dengan apa kata orang kan ?
tak kira nak kawan jugak ! HAHA .

kejadian kedua .
tadi masa aku tengah kerja , berlakulah kejadian yang agak busuk berbau .

ada la sorang mamat ni pekerja warganegara Malaysia mintak tolong pekerja warganegara Nepal angkat barang kat cold room .
paham paham jelah cold room kan sejuk .
yang si Nepal tu dah la tengah demam , dia pun suruh la mamat tu panggil orang lain .
masalahnya , dah la masa nak mintak tolong tu siap jerkah jerkah , pastu bila si Nepal tu tak dapat penuhi apa yang dia mintak , dia lempang si Nepal tu sampai Nepal tu pekak sebelah telinga .

bila boss dapat tau benda nih , mamat tu pun kena marah balik siap kena potong gaji .

haa tu la . cari pasal lagi .
aku bukan nak bukak aib atau apa , tapi sebagai pengajaran untuk kita semua .
walaupun diorang bukan warganegara Malaysia , sikap menghormati itu perlu .

kalau kita nak orang hormat kita , kita pun mestilah kena hormat orang jugak . kan ?
jangan pandang rendah pada diorang .
kita kena ingat jugak , majoriti yang kerja kat construction site , yang buat kerja teruk teruk tu siapa ?

memang pun , ada sesetengah pendatang asing yang bawak masalah pada negara kita .
betul . dalam setandan pisang mesti ada sebijik dua yang rosak .
tapi kan , apa kata kalau kita tengok yang tak rosak tu . amik buat cokodok .
yang rosak pulak jangan dibuang . kasi kambing makan .

paham kot noh bahasa kiasan pun ?
eh , kata orang Malaysia . mesti paham :P

akhir kata , mintak maaf lah yerr kepada SEMUA orang (termasuk alien) jika diri ini ada salah silap .
peace yaww (^_^)V



p/s : saya suka kawan dengan Nepal yang hensem macam Indrajit .

8 comments:

pha is said...

kes kat tempat keje erk?

Awan Nina said...

yupp .

syer said...

abe nepal penah jd guard kat skolah ak kut!!
ehemm2~ lg hensem dari siva kameswaran
*sejak bila siva jd nepal tah!HAHAHA
nnn~ kami2 yg nakal ske kacau2 si nepal tersbut
LOL!!

serious ke dia pekak wehhh?? kesian dia doe~
korek ahh telinga mamat yg tmpar dia tu balik bg pekak jugak

ShahzCudin said...

kesian nepal tu..tak pasal kene lempang

Awan Nina said...

siapakah siva kameswaran ? tak kenal haha

korek telinga memang boleh jadi pekak eh ? hahaha

Awan Nina said...

tu la pasal . dah la nepal tu hensem . HAHA

syer said...

siva the wanted XD
kaneswaran act. typo :)
ohhh~ boleh laa!! klw korek dlm2 smpai darah
xcaya g la cuba

Awan Nina said...

meh aku try kat telinga tanda soal iteww HAHA