Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Friday, 22 June 2012

tersorok

sesungguhnya masih bertrilion to the power of infinity benda yang masih tersorok di mata aku.

tak lawan dengan ilmu Allah.

perumpamaannya bagai,
kita mencelup satu jari di dalam satu lautan yang sangat luas.
jari tersebut ditarik semula.
air yang masih bersisa di jari adalah ilmu kita, dan air laut yang terbentang di depan mata adalah ilmu Allah.

isyaAllah aku masih di jalan pencarian ilmu.
doakan aku yang goyah ini istiqamah dalam tindak tanduk dan niat.

dan bilamana aku sebut still banyak benda yang tersorok dari mata aku, cerita 16 june 2014 is one of them ;)

p/s : sorry ah #abeabe blog aku tak se bebest terasa lembu seketika tu. tapi aku wonder jugak kenapa kau nak jugak, nak jugak baca ouh? HAHA

4 comments:

pha is said...

rasanya dulu pnah dgr perumpamaan dengan air kat jarum.. tapi, jari pon boleh.. hehehe

syer said...

haha~ klw ak xbca nnt nanges pulak XD
~peaceeeee ;)

Awan Nina said...

air dengan jarum? tak pernah dengar pulak.

Awan Nina said...

elelele tadak maknanya :/