Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Wednesday, 23 January 2013

Aku dan Sukan (episod 2)


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Agilent Technologies ni adalah satu company yang terletak kat Jalan Seagate.
padahal kalau tak silap aku, Seagate tu adalah nama satu syarikat yang terletak sebaris dengan Agilent Technologies kat jalan yang sama.
jalan ni betul betul tepi laut.


pantai seagte jambatan pulau pinang kedua ke batu maung
Pantai Seagate
nota gambar : Jambatan Pulau Pinang Kedua sedang dalam proses pembinaan ke Batu Maung (sebelah kampung guwa)

dulu abah aku selalu bawak kami se-family datang sini makan makan sambil sedut bayu laut sambil tengok budak budak main layang layang.
oh nostalgia!
straight dari jalan nih boleh ke Queens Bay Mall (kiri) dan ke kampung aku (kanan) dan kalau straight lagi boleh sampai ke Bayan Lepas (?)


so nak dikontotkan cerita (walaupun dah terpanjang tadi)
company nih selalu buat program kat kampung aku.
boleh kata setiap kali cuti sekolah mesti ada.
sebagai seorang yang aktif (masa tu),
tak pernah pun sekali aku tak join.

dan kalau join, mesti bukan satu pertandingan.
dan seingat aku lah, setiap kali ada program macam tu, mesti sangkut punya hadiah kat mana mana.
kalau bukan dekat melukis dan mewarna, ada kat tiup tepung, pecah belon, isi air dalam botol, pancing botol, kerusi musik.

sampaikan ada satu masa tu, aku ingat lagi,
jiran aku menangis sebab dia tak dapat apa apa, sedangkan aku menang dua hamper hadiah.
heh heh aku harap dia tak baca entry nih.

hadiah dia pulak, macam bukan bagi kat budak budak.
kan selalunya hadiah untuk budak budak ni balik balik kotak pensel, takpun buku cerita Thumbelina.
i dah buhsann you tau takk?

i dapat hamper maknokss.
besar puloks tuh.
kenyang aku seminggu tak payah makan nasi yeayy!

di sekolah pulak,





bersambung...



Aku dan Sukan (episod 1) >>>>
Aku dan Sukan (episod 3) >>>>

4 comments:

pha is said...

dia sambung lagi....

la, kampung kat area seagate rupanya... aku pi seagate kalau nk pekena tomyam tepi laut je la... hehehe...

Awan Nina said...

haha kan dah 20 tahun hidup, mesti banyak benda nk cerita ~lalala~

best ka tomyam situ? tk pernah pulak try. salu pekena laksa, rojak buah ngan makanan ringan2 jaa XD

pha is said...

best sebab tepi laut ja... keluar santai2 ngan member...

Awan Nina said...

betui. kalau mkn tepi laut, makanan tk sedap pn kata sedap hoho