Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Wednesday, 23 January 2013

Broadband bengkok

Assalamualaikum dan salam sejahtera.                                                                          

setelah ditambah tolak darab bahagi, lebih kurang dah 9 bulan aku pakai broadband cap __________. satu bulan pertama, di suatu hari yang indah lagi bijaksana, ketika sang puteri aku hendak masuk ke kamar beradu bilik, aku telah tersepak wayar charger laptop.

lalu?

lalu laptop guwa yang tengah sedap bertenggek di atas katil itu pun mencium lantai.
masa tu broadband cap _______ tengah tercucuk (?) di laptop.
seakan akan mengerti dirinya begitu rapuh, laptop tersebut menyembah bumi dengan bahagian yang terpasang broadband jatuh dahulu.

maka?

maka jadilah broadband itu seperti?

seperti ini


dengan secuak tenuknya, aku try connect dengan internet.
eh boleh guna lagi!!!
ku joget sepuas hati.

masa tu kan cuti, so takda siapa pun nak mempersoalkan rupa paras broadband cap _________ (padahal hint jenama dah ada dalam gambar) selain family aku.

selepas masuk degree, ramai member member yang bertanyakan keadaannya.
aku hanya mampu tersenyum.

sehinggalah tiba pada suatu hari semasa group aku tengah buat poster di cafe,
datang sorang member laki anak jati Semporna lantas ternampak broadband tersebut,
dia lalu bertanya,

'Lina, broadband mu menghadap kiblat ka yarr?'

9 comments:

아피까... said...

ahahahahah... BB tunjuk kiblat... tapi ni kita kena baa dy ikut arah bertentangan skit.. kehkehkeh.... :P

P/S: sori la aku buat semak ko punya post ni... sab aku bosan gila kot..... kuang3.....~~

:)
:D

안녕....~~

Awan Nina said...

kalau dah boring sangat, apa kata kau tolong kira berapa degree BB tu bengkok. haha :D

Pian said...

Perlu ke letak fail MRSM kat belakang tu

Awan Nina said...

Perlu ke letak backlink manga online? lagi lah guwa tahu siapa orangnya haha XD

Pian said...

Hei anda tidak menjawab soalan!

Awan Nina said...

sukahati lah guwa nak letak fail MRSM mana pun. ke nak aku letak fail universitas kau kt Indonesia tuuu?

아피까... said...

malas la nak kira tu degree... guna jak SOH, CAH, TOA tu.... xpayah nak guna add math sgt... math jak dh ckup.... >.<'

Awan Nina said...

kalau guna agrochem boleh? haha

아피까... said...

klu tak pun kita guna plant nut. punya formula.... >.<'
pun boleh tu....
ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ......~~~~