Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Monday, 14 January 2013

Gempar | budak lelaki dihempap beg 8 kg

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

adapun halnya semalam, sampai dah lcct around 11.30 pm and next flight pukul 8.25am esok harinya.
berbekalkan semangat yang kental dan jitu,
guwa bermalam lah kat airport tu seorang diri atas nama perempuan.
heh heh.

padahal.....
~..~

guwa pilih surau sebagai tempat bertapa.
bolehlah golek golek sikit en.
nahh, bergolek lah hengkau sampai pagi.
mataku dambakan pelempangku agaknya.

masa nak bersihkan diri pagi tu baru guwa sedar guwa tak bawak balik pung ubat gigi.
maka, pencuci muka jadi mangsa.
ini kali lahhhhhh!!

brush your teeth with face cleaner


ilham gambar 99 percent dari blog dani ni haaa.
aku tinggal lukis balik je mengikut tutorial yang dia ajar kat blog dia.
dia lukis, pergh superextramega shantekk kot.
tak percaya klik link tu tengokkk!

berbalik kepada cerita guwa,
lepas dah siap siap semua, aku baru perasan yang jam masih 5.30 pagi kot.
malas dah aku nak nunggu lelama, aku pun keluar dari surau pi cari tempat lepak lain pulak.

*video dipercepatkan pada babak nak turun dari flight dah*
haha banyak betul scene dah skip. malas cerita punya pasal.

masa tu aku nak amik beg sandang aku yang aku letak kat atas, dalam bag storage.
disebabkan beg tu seberat hampir 8kg, jadi velocity beg tu meluncur ke bawah amatlah laju.
it's not that beg tu terlepas dari tangan aku,
aku still pegang, cuma aku tak perasan ada budak kecik belakang aku,
dan beg tu telah merempuh kepalanya seperti tidak punya perasaan.



beg jatuh atas kepala


aku dengar satu suara perempuan cakap dari belakang,

'haa tulaa ma oyak doh jange duk situ'

aku berpaling ke belakang,
aku nampak sorang lelaki tengah mengusap ngusap kepala seorang budak.

berderau darah aku.
kalau bapak dia sound aku depan tu malu kot!

pada masa yang sama,
aku baru perasan begitu banyak mata mata yang memerhati simpati pada budak itu, dan memerhati kejam (?) pada aku.

tanpa membuang masa,
aku pun join bapak dia usap kepala budak tu sambil cakap,

'sorry dik'

banyak kali.

slow slow aku undur dan blah dari situ sambil berharap yang aku tak jumpa family tu dah....


p/s: rasa bersalah aku mendalam sebab, aku sandang beg tu 5 minit pun dah lenguh bahu.
ni apatah jatuh atas kepala. kalau jadi kat sharuto, aku rasa dia dah qiyaw lama dah.
haha!

3 comments:

아피까... said...

kuahahahahah.... nasib baik bapak dy tak sound lebih2 kot... klu tak, jdi centre of attraction plak ko.... >.<' menarik kisah ko.. ahahahah.....~~

teruskan usaha...~~

**P/S: bolehnya ko lupa bawak ubat gigi... guna oxy pun kira ok la.... tak la berjerawat tu gigi... ahahahahh....~~
:)

Ninja Zarif said...

Eeeeee.... gosok gigi guna pencuci muka.. Eeeee.... baidewei qiyaw tu apa

Awan Nina said...

fika: itulah, aku ni dah la cukup attractive dah :P
thanks to kak nisa for promoting this oxy to me HAHA

Zarif Ismail: qiyaw tu menangis..