Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Tuesday, 29 May 2012

Transformasi - nyah kau malas!

29 May - beli tiket pergi Penang
30 May - naik bas
31 May - interview kerja
1 June - masuk kerja

handsome tak handsome haa jawab . tak handsome ? kbye -..-

setelah dua bulan berenang renang di atas katil ,
setelah dua bulan berjoget di hadapan peti ais ,
setelah dua bulan sibuk menghauskan lantai rumah dek geseran yang berterusan ,
setelah dua bulan melangut depan laptop macam orang takde life ,
akhirnya !!

aku akan keluar dari zone yang maha pemalas itu dan memasuki zone yang ku kira boleh la setakat nak membanggakan diri sendiri .
ayuhh senam hidung sikit yukk /^oO^\

nyah kau malas jauh jauh dari hidup aku !!
syuh syuhhh !

tambah super duper handsome bila dapat kerja kat tempat yang sama masa lepas spm dulu .
yeayy !
aku rindu nasi beriani paha kambing baq ang *cari baldi nak tadah air liur meleleh non-stop*

nanti dah tak boleh nak jenguk blog ni macam selalu .
tapi takpe . minggu first kerja tu memang letih .
tapi minggu lain lain letih jugak HAHA!

sapa sapa yang nak rasa nak tukar selera mengidam nak rasa makanan mahal ala ala nasi beriani giteww , moh lerr datang puncak mutiara cafe ni taww :)

***********************************************
ni cerita lain pulak #pleasetakenote <----- bajet macam twitter nak berhashtag

siapa kata perempuan je yang kaki shopping ??
siapa kata perempuan je punya sifat yang boleh membuatkan kaum setentang mengidap lemah sendi sendi bila teman si perempuan ni shopping ?
siapa kata sila angkat tangan macam saya *gaya usop welcha*
........
haaa nak lari mana tu ? takmau ngaku lettew .

let me tell you something .
laki pun sama !
buktinya , adik aku Hazman tu kalau boleh semua kedai dia nak singgah .
kedai phone ,  jersey ,  kasut , bola , vcd dan semua dia terjah .
*boleh tak aku nak assume dia dah wakilkan semua lelaki lelaki di dunia ini?*
HAHA!

dengan peliknya satu hal .
tetiba tengah tengah bulan nak beli kasut sekolah dengan baju melayu .
kasut sekolah tu senang lah nak cari . baju melayu tu habis satu kota bharu aku cari tak jumpa . LULS = ='

tapi tak mengapa .
pelik pelik dia pun , dia rajin taw !
kalau aku basuh baju then masuk bilik , keluar keluar bilik tengok baju dah tersidai ;)
pastu kalau minta tolong amik apa apa straight away pergi amik *ni bukan buli kan ?*
tiap tiap petang pulak dia akan offerkan diri untuk pergi beli pisang goreng untuk aku . wahaha good good!

*garu garu tangan kanan*
tak sabar nak dapat gaji :D

haa untuk kawan kawanku yang dapat premed tu , selamat berjuang !
gunakan kesempatan ni sebaiknya . bukan semua orang dapat peluang macam awak semua dapat .
tunjukkan rasa syukur tu dengan belajar sungguh sungguh .
walaupun takde quiz , takde exam , takde pointer , ilmu tetap ilmu .
korek banyak banyak ilmu pasal medic nih . 
all the best kawan kawan ;)

6 comments:

cik nanad said...

chayok2 :)

Awan Nina said...

thank you cik nanad ;)

BP Boy said...

1.. keje baik2 tau nanti.. hehe.. nak tau, tarian ape yg dijogetkan dpn peti ais tu?? haha

2.. haha mmg betol pon laki suker shopping.. fine, saye la laki tu.. haha.. tp saye tak rajin cam adik awak.. hehe

Awan Nina said...

1..tarian singa lapar nak cari makanan dalam peti haha

2..sebab awak bukan adik saya! haha

CikMai said...

selamat bekerja cik nina ... cewahhhh

Awan Nina said...

thanks Mai =)